Janka a Danka, Martin

Čo sa týka zájazdu do Španielska (našej spätnej väzby) –  VEĽKÉ ĎAKUJEM. To ďakujem je za našu prijímateľku sociálnych služieb DSS Méta, našej športovkyne Špeciálnych Olympiád Slovensko Janky.

Pre Janku to bola jedinečná možnosť spoznať nových ľudí, zažiť jedinečné chvíle s novými priateľmi. O tom, že Janka bola spokojná, svedčí jej úsmev, vyžarujúca spokojnosť a pohoda. Keď som sa Janky spýtala, čo sa jej páčilo, jej odpoveď bola VŠETKO. Konkrétne: súťaže s chlapcami, ranné behy s Dankou a so Slavom, let lietadlom. Samozrejme Janka nezaprie v sebe ženskosť: veľkú radosť mala z nákupov (kúpila si náramky, prstene), prechádzky po meste. Nadšená bola z nových priateľstiev.  A samozrejme našla si svoj mužský idol SLAVA.

O tom, že sa Janke páčilo a bola spokojná svedčia jej slová na letisku v Bratislave po príchode zo Španielska: „Nechce sa mi ísť na Lipovec, bolo mi super, výborne. Rada by som sa opäť stretla s kamarátmi.“

Je pekná myšlienka spájať deti a mladých ľudí s rôznou autobiografiou, životným osudom vrátane ľudí s rôznym handicapom: sluchovým alebo mentálnym. Byť súčasťou tímu pre týchto ľudí, byť prijatí, takí akí sú, je podľa slov Amálie super práve preto, lebo prijatie a akceptovanie týchto ľudí spoločnosťou nie je samozrejmosťou.

Ešte raz veľká VĎAKA za Janku a samozrejme aj za mňa. Zažiť a podniknúť s Vami výlet  do Španielska bola jedinečná možnosť precítiť a zažiť pocit radosti. Za stretnutie s našimi úspešnými futbalistami veľká vďaka.

Práve tieto chvíle a zážitky nás posúvajú ďalej a dávajú nám silu a energiu do ďalších, možno všedných dní.