19.2.2020 sme potešili deti aj seniorov spoločným podujatím v športovej hale Koniareň v Ružomberku.
Na podujatí sa predstavili viacerí domáci účinkujúci ale aj známe slovenské hviezdy ako Dominika Mirgová či  Štefan Skrúcaný. Zlatým klincom programu bolo obdarovanie seniorov pobytovými poukazmi v známom hoteli Bellevue vo Vysokých Tatrách, či poukaz na zájazd za Cristianom Ronaldom do Turína pre mladého talentovaného športovca.
Na záver podujatia podarovali deti malý ručne vyrábaný darček prítomným seniorom ako prejav úcty a rešpektu.

Uverejňujeme aj postreh pani Spitkovej:

Dňa 19.2.2020 sme sa v Ružomberku zúčastnili na programe vášho OZ a to ako seniori. Ďakujeme za hodnotný kultúrny program, aj za Váš nápad a snahu spájať rôzne skupiny detí a seniorov.

V programe, okrem profesionálnych umelcov, vystupovali deti zo ZUŠ Ružomberok. Bolo to veľmi pekné vystúpenie, ale za ružomberských seniorov nevystupoval nikto. Ružomberské seniorky z tanečnej skupiny “Elišky” majú nacvičených mnoho skladieb a boli by radi ukázali deťom, že starí ľudia sa nerozprávajú len o chorobách, ale aj napriek pokročilému veku sa venujú tejto pohybovej aktivite. Väčšina členiek má nad 70 rokov a ak by ste pri nejakom ďalšom podobnom podujatí  vášho OZ chceli ukázať, čo ešte dokážu seniorky v našom veku, veľmi radi vystúpime. Máme nacvičené skladby rôznych žánrov, v prílohe posielam niekoľko fotiek.

Zoznámiť seniorov a deti, najmä deti z detských domovov, by bolo veľmi pekné, mnohí seniori nemajú vnúčatá a tieto deti zase starých rodičov.

V Ružomberku sedela väčšina seniorov na vyvýšených, ťažko prístupných stupňoch so zábradlím. Rozdali im lízatká, ale nepovedali, že to má byť ako darček pre dieťa. Niektorí ich hneď zjedli. Na konci programu mali deti odovzdať svoj darček – papierový čajník s vrecúškom čaju. Bolo to veľmi milé, ale deti sa k veľa seniorom nemohli dostať a dali ho len niektorým, ktorí sedeli blízko zábradlia. Veľa detí odišlo von aj s darčekom a snažili sa ho odovzdať až vonku pred športovou halou.

Záverom Vám prajeme, aby sa podarilo zorganizovať ešte veľa podobných milých podujatí a veľmi radi by sme sa na nich s Vami stretli.

Za tanečnú skupinu “Elišky” Vás srdečne pozdravuje

Viera Spitková