Prostredníctvom našich aktivít chceme pomáhať tam, kde je to najviac potrebné.

 

Veľmi nás zaujal príbeh Matúška, ktorý sa narodil o tri týždne skôr. Po viacerých vyšetreniach ho z nemocnice prepustili ako zdravé dieťa. Až v troch mesiacoch ho poslali k neurologičke, keď nemohol dvíhať hlavičku. Hoci absolvovali už niekoľko liečení a pravidelne chodia aj na rehabilitácie, Matúško napreduje pomaly. Vo februári 2010 ich pozvali na vyšetrenie do Adela centra v Piešťanoch, to mal Matúš 2,5roka. Povedali im, že mozog poškodený nemá a bolo by dobré, keby do troch rokov absolvoval liečenie v Adela, vraj ho to postaví na nohy. Dvojtýždňové liečenie stojí 2233, -EURO. V máji 2010 ho absolvovali. Rehabilitácie v Adela centre by mal absolvovať aspoň štyrikrát do roka.
Tento mesiac mohli absolvovať ďalšie, vďaka 2% z daní, ktoré poslalo množstvo dobrých ľudí. Bohužiaľ Asociácia organizácií zdravotne postihnutých občanov SR, kam 2% chodili minula tieto peniaze na svoju vlastnú spotrebu a tak zostalo Matúškove liečenie v nedohľadne.
Tento príbeh je tak silný, že nepotrebuje komentár, preto sme sa ako jediní, veľmi rýchlo rozhodli, že projekt Integrácia vyjde tejto rodine v ústrety a liečebný pobyt Matúška v Adela centre zaplatí.
OZ Integrácia Matúškovi venovalo sumu 2500 eur, ktorá bude použitá aj na časť jeho budúceho liečenia!
Nám nie je ľahostajný osud detí, ktoré sú odkázané na pomoc. Matúškovi a jeho rodičom sme odovzdali náš dar priamo na koncerte Česko – Slovenská Integrácia 2012 v Steel Aréne Košice…