Piatok 27. 05. 2011 bol možno pre niekoho iba bežným pracovným dňom, či dňom pred vytúženým víkendom. Pre mnohé deti, však tento dlho očakávaný deň bol niečím výnimočným. Pýtate sa prečo? Na to je jednoduchá odpoveď. V tento deň sa konal futbalový POHÁR INTEGRÁCIE 2011.

Táto športová akcia opäť poukázala na dôležitú myšlienku, na ktorú v dnešnom svete nemožno zabudnúť – Spájať všetky deti bez rozdielu. Ide tu o deti handicapované, zdravé, deti z rozličného sociálneho prostredia, ktoré v prevažnej miere ovplyvňuje ich psychosociálny vývoj.
Práve preto mi na srdci leží myšlienka integrácie, aby ani jedno dieťa nemalo pocit, že je odsúvané na okraj spoločnosti, aby bolo začlenené a prijaté ostatnou populáciou“, potvrdil riaditeľ a hlavný organizátor projektu Integrácia 2011 Mgr. Slavomír Krafčák.

A čo na tejto jedinečnej akcii bolo možné vidieť?
Okrem vyrovnaných futbalových zápasov, počas ktorých povzbudzovalo detské obecenstvo z plného hrdla každé jedno družstvo, sme v programe mohli vidieť našu „superstar“ LOBA, ako aj nové spevácke a športové hviezdy.

Podstatným pre organizátora bola myšlienka odmeniť všetky deti, čo sa aj uskutočnilo v podobe nádherných športových darčekov. Víťazi si odniesli spolu s cenami aj pocit radosti, nezabudnuteľných zážitkov. Páčilo sa nám, že boli odmenené všetky deti a víťazné družstvo si navyše odnieslo krásny zlatý pohár. Dokonca sme si mohli s futbalistami Spartaka Trnava a Tatrana Prešov podať ruky, čo pre nás nesúťažiacich bolo rovnako výnimočné.

A čo bolo na záver?
Okrem krásneho ohňostroja, pri ktorom sme stratili reč, bolo nádherné pozorovať, ako dobrosrdečnosť a nezištnosť prešovských a trnavských futbalistov rozžiarila očká handicapovaného Maťka, ktorý sa vďaka ich finančnej pomoci môže tešiť z nového invalidného vozíka. Krásne na tej myšlienke boli aj povzbudivé ohlasy a priania od detí Maťkovi. Tu spolupatričnosť v hale PU 27. mája na Turnaji Integrácia bolo vidieť na tvárach všetkých prítomných.

A preto – Milý organizátor tejto úžasnej, skvelej, fantastickej akcie – ďakujeme, že sme mohli byť jej súčasťou. Rovnako ďakujeme, že ako každý rok aj tentoraz bolo o nás krásne postarané.