Kým doobedňajšie podujatie patrilo deťom, po expresnej príprave priestorov športovej haly bolo podvečer všetko nachystané na koncert Všetko, čo mám rád, ktorý bol venovaný rodičom a seniorom.

Spojenie Pamätného dňa rešpektu a mesiaca úcty k starším nebolo náhodné. Rodičia, starí rodičia, pedagógovia a všetci dospelí, ktorí sprevádzajú deti na ceste životom, majú najdôležitejšie poslanie v boji proti nenávistným prejavom na deťoch, v boji proti šikane, nerešpektovaniu sa a búraní bariér medzi mládežou. „Je na rodičoch, aby vybudovali u detí základné morálne kamene, na ktorých pedágogovia môžu ďalej budovať spoločnosť plnú rešpektujúcich, tolerantných a ohľaduplných detí,“ zdôraznil  Slavomír Krafčák, riaditeľ OZ Integrácia, ktorý spolu s Marekom Hattasom, primátorom mesta Nitra slávnostne zahájili koncert.

Výstižne to pomenoval spevák Pavol Habera, ktorý sa s spolu s Matejom Tóthom prostredníctvom videozáznamu prihovoril 3000 zúčastneným rodičom, starým rodičom, pedagógom, zdravotníkom a ostatným „dospelákom“, ktorí tvoria neodmysliteľnú súčasť sveta detí.

Prostredníctvom vystúpenia a energie, ktoré priniesli na pódium Štefan Skrúcaný, Kandráčovci, Lukáš Adamec, Sisa Sklovská, Otokar Klein a skupina Len Tak, si všetci zúčastnení uctili starších za všetku lásku, starostlivosť, užitočné rady a pomocnú ruku, ktorými za svoj život obdarili svojich blízkych. K nezabudnuteľnému zážitku prispeli aj mladší účinkujúci- talentovaná speváčka Simona Polakovičová z Tralaškoly, či Kristína Karabová a Krištof Klein z tanečnej školy Talent Factory Dance Team z Nových Zámkov, ktorí prítomných ohromili svojim tanečným vystúpením.

A neostalo len pri slovách a piesňach. Vyzbierané symbolické vstupné bolo rovnomerne rozdelené a priamo v závere podujatia odovzdané Nadácii Pomoc Nitrianskeho samosprávneho kraja a zdravotníkom z Fakultnej nemocnice Nitra, ktorí sa môžu tešiť na wellness pobyty v hoteli Alexander v Bardejovských kúpeľoch. Tomáš Radimák, zastupujúci partnera podujatia, spoločnosť Respect Slovakia s.r.o., odovzdal poukaz pre FN Nitra na technické vybavenie v hodnote 10 000 €.

Poukazy si z rúk organizátorov a partnera prevzali Alena Jančoková Žáčiková z úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja a za FN Nitra námestníčka Romana Tamášová a hovorkyňa Tatiana Kubinec.

Ostatní prítomní si zo sebou odniesli dobrú náladu a určite aj motiváciu šíriť posolstvo rešpektu, úcty, rovnosti a tolerancie ďalej medzi všetky generácie.