V apríli tohto roku mal krásnych osemnásť. V októbri si z koncertu odniesol osobné auto KIA CEED s poistením na tri roky . Vau, poviete si… V auguste sa sťahoval do domu po rodičoch. Óóóó, žasnete! , ,Všetkého čo mám, by som sa dokázal vzdať, keby sa to dalo vymeniť za rodinu, ” so smutným hlasom hovorí Fero Pollák. P. Krafčákovi , ,padol do oka”, keď sa pri pozývaní školy, ktorá sa na koncerte Integrácia zúčastnila v roli divákov počas, debaty s triednou učiteľkou dozvedel, že v januári zomrela jeho sestra, ktorá sa o brata starala po smrti mamy i otca… , ,Rozhodli sme sa, že ťažký štart do dospeláckeho života aspoň týmto krokom Ferovi zmiernime, ” prezrádza pán Krafčák.
Veru, dospelácky život… Mnoho starších sa môže s údivom pozerať, čo tento chalan ma za sebou. Ešte skôr kým nasneží , chce upraviť trávnik pri dome, poopravovať plot. Cez prádzniny búral priečky, opravoval podlahy, vybavovoval elektrárne, plynárne, zháňal zariadenie do domu, presťavoval nábytok. Je stredoškolák, chystá sa na maturitu a popri tom zvláda povinnosti dospelého pána, ktorý má o živote jasno? Fera netrápi, či ma vypraté alebo nie. Vyperie si sám. Tomuto chalaniskovi neprekáža, keď pride domov zo školy a nemá navarené. Navarí si sám. Prišiel bývať do rodinného rodičovského domu, kde bola odpojená elektrina, plyn… A čo? Pobehal po úradoch, povybavoval žiadosti a práve na začiatku novembra mu to boli pozapájať. Pýtate sa , prečo to robí?
, ,Bol začiatok školského roka, mal som šesť rokov a keď som prišiel po prvom dni domov, v ten deň mi zomrela mamka. O deväť rokov neskôr zomrel otec. Starala sa o mňa sestra, ktora nás opustila tento rok v januári vo veku 27 rokov. Keďže ja som nemal ešte osemnásť, zobrala ma do starostlivosti moja teta, ” vysvetľuje Fero a dodáva: , ,Po jednej výmene názorov s tetou som sa rozhodol, že pôjdem bývať naspäť do rodičovského domu. Mysleli si, že si robím srandy, ale keď ma videli , ako znášam materiál a veci na prestavbu domu, tak zistili, že to myslím vážne.“ Jedným dychom nám Fero zároveň hovorí, že to neznámená, že s tetou sa hnevá. , ,Som jej vďačný za všetko, čo pre mňa spravila a isto sa jej za to poďakujem a poviem, jej, že ju ľúbim aj na stužkovej, na ktorú mi príde s ujom. “ Okrem rekonštrukčných aktivít, vodičských skúšok čakajú Fera na budúci rok maturitné skúšky a po nich? , ,Rád by som vyštudoval za zubného technika a keď ma nevezmú, skúsim šťastie na drevárskej vysokej škole vo Zvolene, “ s ľahkosťou v štýle, že nič nie je nemožné, oznamuje chalan, ktorému napriek nepriazni osudu nechýba šibalský úsmev. Klobúk dolu, že sa takto vo svojom veku dokázal pobiť s osudom. Asi netreba rozmýšľať nad tým, kto je víťaz…