Najdojímavejším momentom na koncerte Integrácia 2013 bolo pre , ,tútora” projektu Mgr. Slavomíra Krafčáka, keď za ním prišla mamka 19-ročného ťažko postihnutého syna, ktorého prvýkrát v živote videla a počula pospevovať si s Egom. Dojímavé momentky, tak tie veru hrali mali v scenári hlavnú úlohu… Aj vtedy, keď sa počas koncertu prebúdzal charitatívny rozmer podujatia. , ,Jeho pohladenie” pocítili na vlastnej koži napríklad Fero Pollák, Jitka Lejková, Marián Nalepa.

Prečo práve oni? OZ Integrácia, organizátor tohto pozoruhodného podujatia, nemá na výber , ,tých správnych a tých pravých”, ktorí pomoc potrebujú vzorec. , ,Je to o pocite, o vnuknutí myšlienky, že toto je práve tá pravá chvíľa a pravý čas, že ľudia potrebujú pomoc. Tento rok som išiel na ÚPSVaR v Prešove na odbor starostlivosti o rodinu a požiadal som ich, aby mi dali tip, komu by sme mohli pomôcť, ” vysvetľuje Mgr. Slavomír Krafčák, prezident OZ Integrácia.

A tak vďaka tomu kroku VSE nebudú od Ing. Mariána Nalepu celý rok požadovať platbu za spotrebu elektrickej energie a plynu. Rovnaké , ,šťastie” postretlo aj Jitku Lejkovu. Na ňu dala tip Spojená základná škola v Prešove, ktorú dcéra p. Lejkovej navštevuje.