Filip, Stupava

Zájazd do Španielska, na ktorom som mal možnosť zúčasniť sa, hodnotím veľmi pozitívne. Je hneď viacero vecí ktoré by som rád vyzdvihol. Hádam to najlepšie bol naozaj skvelý program, pretože stretnúť sa so špičkovými slovenskými futbalistami a zahrať si proti nim futbal nezažije každý. Takisto aj tréning futbalového klubu Celta Vigo a zápas proti Levante boli nadštandardné. Okrem toho určite nezabudnem na stretnutie s prezidentom klubu Celty Vigo a s Marekom Čechom. Výlet do Porta bol tiež veľmi dobrý nápad, keďže nie vždy sa naskytne príležitosť navštíviť túto malú krajinu a spoznať jej kultúru.

Je potrebné spomenúť, že ku hladkému priebehu a vydarenosti tohto zájazdu veľkou mierou prispela aj výborná organizácia. Nestávalo sa teda, že by sme sa nemali kde najesť alebo nemali sa ako dopraviť do cieľa. Dobré bolo, že sme mali vlastný autobus a mohli sme sa tým pádom rýchlo a pohodlne dopraviť do cieľa, pretože ak by sme museli cestovať mestskou hromadnou dopravou, nebolo by to tak plynulé a v Porte by sme boli určite stratení. Taktiež sme boli zásobení dostatkom dobrého jedla.

Ubytovanie bolo skvelo vybavené a nedá sa povedať, že by som tam niečo postrádal. Naozaj som bol prekvapený, keď som uvidel tú skvelú polohu nášho apartmánu, pretože som nečakal že budeme vzdialení 50 metrov od oceánu a hneď vedľa bude ihrisko s umelým trávnikom. Taktiež sme mali dostatok voľného času, ktorí sa dal využiť napríklad na spoznávanie španielskeho jazyka vďaka televízii. A keďže som tam každú noc spal približne 8 hodín, bol som každý deň vyspaný určite viac ako keby som chodil do školy.

Samozrejme bolo aj dôležité, že sme utvorili dobrý kolektív, pretože počas celého zájazdu neprišlo ku žiadnemu konfliktu. Asi iba na tréningu Celta Vigo sme zo seba až tak veľa energie nevydali. Páčil sa mi aj dobrý prístup vedúcich, ktorí určite zabránili úpalu a spáleniu sa mladších účastníkov a dehydratácii. Myslím si, že počas celého zajázdu panovala výborná atmosféra, za ktorú vďačíme taktiež hlavne našim vedúcim.

Ak to mám zhrnúť, tak som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť na tomto programe, kde som nielen zažil veľa nezabudnuteľného a zoznámil sa s dvomi novými krajinami, ale aj spoznal veľa nových a zaujímavých ľudí, ktorí na tomto zájazde určite právom participovali. Týmto by som sa chcel poďakovať vedeniu organizácie Integrácia za nezabudnuteľný zážitok.