Pätica prešovských futbalistov reprezentovala 1. FC Tatran Prešov na charitatívnej športovej akcii Integrácia, ktorú podporila celá prešovská kabína. Brankár Jakub Diviš si na nej dokonca zahral tenis s Dominikom Hrbatým!

V pondelok sa v hale na Baštovej ulici v Prešove uskutočnilo charitatívne športové podujatie pod názvom Integrácia, Jej súčasťou bolo futbalové stretnutie majstrovskej Žiliny proti výberu športových (i nešportových) osobností. V polčasovej prestávke si mladí prešovskí tenisti, ale aj všetci detskí záujemcovia, zahrali tenis proti dvojici Branislav Stankovič a Dominik Hrbatý. Nechýbali hudobné vystúpenia Kristíny a Ega. O dobrú náladu sa staral populárny moderátor Slávo Jurko. Na exhibičnom podujatí reprezentovali náš 1. FC Tatran Prešov kapitán Peter Petráš, brankár Jakub Diviš a trojica hráčov Marián Adam, Peter Lipták a Michal Krajník. „Boli sme oslovení, či by sme nevedeli prísť na takúto akciu pomôcť postihnutým deťom. Myslím si, že sa v kabíne nenašiel ani jeden, čo by takéto niečo nepodporil. Nikto z nás nevie, čo sa mu môže stať a bude potrebovať pomoc od druhých. Pre nás bola určite radosť pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú, “ vysvetlil tesne po akcii pre oficiálnu klubovú stránku kapitán prešovského tímu Peter Petráš. Podarilo sa nám zistiť, že hráči na pomoc jednému z postihnutých detí vyzbierali v kabíne 600 eur. „Nebola to nejaká horibilná čiastka, ale každé euro je dobré. Spoločne s ostatnými aktérmi sme sa aspoň takýmto spôsobom snažili pomôcť, “ dodal kapitán.
Pätica našich futbalistov za to bola aj odmenená. A to možno netradične. V tíme športových osobností si mohli zahrať proti žilinským futbalistom po boku napríklad s košickými vodnými pólistami Karolom Bačom a Alexandrom Nagyom, generálnym manažérom basketbalistiek Good Angeles Košice Danielom Jendrichovským, pretekárom Igorom Drotárom, hokejistami Zdenom Cígerom, Reném Pucherom a Pavlom Segľom, hokejistkou Martinou Frantovou, ale aj miláčikom detských fanúšikom – spevákom Egom, či hviezdami najjagavejšími – tenistom Dominikom Hrbatým a hokejistom Michalom Handzušom. „Je to určite príjemné stretnúť sa s týmito osobnosťami. A aj to poznanie, že také veľké hviezdy ako Hrbatý, či Handzuš si nájdu čas, podporia také akcie a nemajú problém prísť medzi ľudí a keď môžu, tak pomôžu, “ zložil poklonu tým, ktorí do Prešova merali najdlhšie cestu P. Petráš.
Špeciálnu spomienku bude mať na akciu aj náš gólman – Jakub Diviš. Ten si ako jediný spomedzi aktérov futbalového zápasu trúfol v prestávke zobrať do rúk aj tenisovú raketu a zapinkať si s kým iným ako Dominikom Hrbatým. „Chodievam si zahrať tenis, ale priznám sa, že som bol trochu nervózny. Veľa očí tu bolo… , “ smial sa náš gólman, ktorého atmosféra celého podujatia doslova nadchla. „Bola fantastická, elektrizujúca. Máme skvelé zážitky a dlho na to ešte budeme určite spomínať. Bolo to super. Splnilo to účel, všetkým sa to páčilo, deti boli spokojné. Chlapci zo Žiliny to vzali trochu prestížne (vyhrali napokon 3:2 – pozn. red.), ale tak asi sú zvyknutí stále vyhrávať, tak sa im to podarilo, ” smiala sa v dobrej nálade prešovská opora a hneď dodala: “Ale o to tu dnes nešlo. Zabavili sme sa všetci, bola to sranda. Bolo mi potešením a cťou byť v jednej kabíne s takými hráčmi ako Handzuš, či Hrbatý a s mnohými ďalšími. Bolo to absolútne super. Splnilo to, čo malo. Peniaze sa vyzbierali na dobré účely.“