OZ Integrácia svieti pre všetky deti rovnako v spolupráci s Pedagogickou Fakultou Prešovskej univerzity a ZUŠ Októbrová v Prešove pomohla skrášliť priestory detskej nemocnice FNsP J. A. Reimana v Prešove. Zabezpečili sme skrášlenie priestorov foyer oddelenia prostredníctvom malieb detských rozprávkových postavičiek. Podľa prvých reakcií sa malým pacientom a ich rodičom maľby veľmi páčia.

Primárka oddelenia, MUDr. Jana Kopčíková: „Chcela by som sa z celého srdca poďakovať OZ Integrácia za ústretovosť, ktorou nám pomohli zrealizovať skvelú myšlienku spríjemniť prostredie oddelenia pediatrie nádhernými rozprávkovými postavičkami. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do daného projektu.“

Naša spolupráca s FNsP J. A. Reimana v Prešove začala pred dvoma rokmi, kde sme s Charitatívno-športovej exhibície venovali finančnú čiastku na zakúpenie prístroja na jednotku intenzívnej starostlivosti. V tomto roku sme už darovali oddeleniu neonatológie FNsP J. A. Reimana v Prešove práčku vďaka spoločnosti Whirlpool Slovakia spol. s r.o.

Riaditeľ OZ Integrácia Mgr. Slavomír Krafčák: „OZ Integrácia je združením, ktoré je prešovské. Prešovská nemocnica má skvelých ľudí vo vedúcich pozíciách. Už v minulosti sme ju podporili a v týchto aktivitách chceme pokračovať naďalej, aby bola krajšia kvalitnejšia. V tomto prípade sme dali dohromady veľa šikovných ľudí, ktorí chceli pomôcť. Sponzorsky sme zabezpečili drevený podklad od Nacevy, farby od firmy House a študentky Pedagogickej fakulty pod vedením akademického maliara pána Jackaniča zrealizovali samotnú maľbu. Zároveň mám prísľub, že v týchto aktivitách budeme pokračovať naďalej a vylepšíme tak všetky chodby pediatrie.“

Hospitalizovaným deťom sme darovali Integráčiky, Horalky a sladkosti. Veríme, že to je len začiatok našej pomoci pre túto nemocnicu. Do konca roka plánujeme vymaľovať všetky priestory 4-poschodovej budovy detskej nemocnice.
Skoré uzdravenie milí naši pacienti a veľké ĎAKUJEME všetkým, ktorí pomohli spríjemniť deťom ich pobyt v nemocnici.